Treningar 2020

04.01:
Ja, velkommen til nytt treningsår i Gubbetrimmen! Gubbetrimmen lever i beste velgåande når vi no går inn i vårt 43.år! Tre av dei som var med å starte dette opp er framleis med: Erling Kjell, Johnny og Roald!!!
Som sagt vi opplever stort frammøte, og året 2020 starta med heile 18 stk. på plass. Det er same talet som i fjor og tangering av rekorden på første økta i semesteret. I tillegg var gjengen med «juniorar» i gang med si økt. Her var ca. 8 med. Her er namna på dei som møtte ved Garasje Grønfur denne dagen: Asbjørn, Anders, Erling Kjell, Gry, Johnny, KjellN, Kjellaug, Leif, Magne, Ola, Osmund, Roald, Rune, Siv, Torje, Turid og Aase-Britt.

Treninga: Etter ei natt med skikkeleg snøfall var det vanskeleg å finne gode forhold for løp. Men, gangvegen vest for Vassenden vart redninga. Her sprang vi denne økta: 2×1000 + 4x500m. Pausane var mellom 1,5 og 2min. Torje tok som venta teten, men Osmund følgde godt på med Johnny og Kjell i hælane. Bakanfor der låg Gry i «einsemda» før ein stor gjeng (Gruppe2) kom. På siste draget var Johnny på hugget og følgde Torje omtrent heilt inn. 11 stk. gjennomførte heile økta, og skryt til dei. Her er namna: Asbjørn, Gry, Johnny, KjellN, Kjellaug, Leif, Magne, Osmund, Roald, Torje og Aase-Britt. Applaus! Uansett fekk alle ein høveleg dose med puls før ein var tilbake til starten.

Ver og føre: Ca. 0 grader, vindstille og snøføre. Litt vanskeleg feste i enkelte parti og glatt inn i mellom. Men, vi kom oss heilskinna igjennom.

———————————
11.01.2020: Nok ein stor treningsdag for Gubbetrimmen. 19 stk. på plass, og vi utvidar heile tida medlemsmassen. 2 nye gubbar kom i dag: Morten Årset og Håvard Kjempenes. Velkomen til dei. Så kom Are Mangersnes også. Han har så vidt vore innom for nokre år sidan. Her er namna: Asbjørn, Anders, Are, ErlingB, Erling Kjell, Heidi, Håvard, KjellN, KjellS, Kjellaug, Kjell Otto, Leif, Magne, Morten, Roald, Rune, Siv, Torje og Aase-Britt. I tillegg var som vanleg «senior-gjengen» i gang med si trening, der 8-10 stk. var på plass.

Treninga: Det vart ei «Rune-økt», men det var ikkje han som leia den. Det gjorde nemleg Torje. Økta var 5x1000m, tur/retur skulen-gravplassen. Referenten har ikkje fått melding om kva som skjedde undervegs, men ein tippar på at Torje låg langt framme.

Ver og vind: Grått, lett regn. ca. 4 + grader. Flott løpsveir i januar.

———————————-
18.01.2020. Nytt storoppmøte: 20 stk. Det er sterkt. Så kan vi notere ein rekord: 7 damer i feltet! Namna: Asbjørn, Anders, Erling Kjell, Gry, Heidi, Håvard, Johnny, KjellS, Kjellaug, Leif, Magne, Morten, Osmund, Roald, Rune, Siv, Svanhild, Torje, Turid og Aase-Britt.

I dag skulle det springast ein «klassikar». 6x500m frå Bøafeltet og opp til gamle Jølster Hotell. Torje tok som vanta ansvar og sørga for at vi andre kunne stoppe litt før full distanse. Johnny låg på 2.plass i starten, men så kom Morten i farten og tok over den plassen. På slutten kom også Håvard sterkt og syner at her er det potensiale.

Ver og føre: «Islandsvinteren» fortset og som siste glimrande løpsver. 5 +grader, regnbyger og vindstille.

———————————-
25.01.2020:
Supert frammøte til økta i dag igjen. 21 stk. er årsbeste! Kjekt å sjå Svein Årdalsbakke tilbake etter omtrent 2 år fråvær. Dette var: Asbjørn, Anders, ErlingB, Erling Kjell, Gry, Johnny, Jon Kristoffer, KjellN, KjellS, Kjellaug, Kjell Otto, Leif, Morten, Ola, Osmund, Roald, Rune, Siv, Svein, Aase-Britt.

Motbakkeintervall i dag: 8x350m frå Jølvassbu Camping og opp til Øverebø Hytter. Med Jon Kristoffer i feltet slapp vi å springe så langt, iallefall på første draget. Han låg først på alle, men etterkvart åt gamlegutane seg innpå og på siste draget klaret jammen Osmund å kuppe 1.plassen! I starten var Johnny på 2.plass, men etter kvart kom både Morten og Osmund fram og tok over der. Vidare bakover ser vi at Gry, Asbjørn, KjellN m.fl. held god form. Ei solid økt.

Ver og føre: Kopi av førre laurdag, men i dag var regnet bytta ut med vind frå vest.

———————————-
01.02.2020:
Første dag i februar og siste dag med behov for refleksvest! 15 stk. på plass i dag: Anders, Gry, Johnny, KjellS, Kjellaug, Kjell-Olav, Leif, Magne, Magnus, Ola, Osmund, Roald, Rune, Torje og Turid.

Det var såpass dagslys at vi tok kursen ut på Bakkeslåttene. Til trass for litt snø, var det bra feste der. Sjefstrenaren hadde planlagt denne økta: 6 intervallar som synte seg å vere ca. 415m med 2min pause. Det gjekk bra unna og i tet låg far og son Bjellås. Papsen var først på dei fleste, med junior like hælane. 3.plassen var det stort sett Johnny som hadde, men både Osmund og Kjell-Olav var i området der. Kjekt å få prøvd litt tempo.

Ver og føre: Eit lite snøfall og 0-null føre kunne ha vore eit problem, men det var det ikkje.

————————————

08.02.2020:
Det lysnar, og i dag kunne ein vere på vegen uten refleksvest om ein ville. 16 stk. på plass i dag: Anders, ErlingB, Erling Kjell, Jan, Jon Kristoffer, KjellN, KjellS, Kjellaug, Leif, Morten, Ola, Roald, Rune, Siv, Torje og Turid. Vi legg merke til at Jan er tilbake. Bra!
Treninga: Rune var sjef og då vart det 1000m som tur-retur løp. Denne gongen mellom Helmen og Skeiden. Der framme i teten var truleg Jon Kristoffer føre Torje, Morten og Jan(??)

————————————
15.02.2020:
Ein gjeng jølstringar er på treningsleir i Barcelona. Nokre av dei er «våre». Likevel: 16 stk. var på plass i dag for å få den perfekte start på helga (!): Asbjørn, Anders, Erling Kjell, Gry, Jan, Johnny, KjellS, Kjellaug, Leif, Magne, Ola, Osmund, Roald, Rune, Siv og Turid.

Etter ei oppvarmingsrunde enda vi opp ved nyehallen for å springe motbakkedrag oppover Gjesdalsvegen. Det var 6 drag på desse lengdene: 3x270m + 1x370m + 1×300 og til slutt 1x770m (heilt til topps). Osmund er god på slike økter, men Jan var like i hælane på alle draga. Johnny var stort sett nr.3 med unntak av siste draget der Gry hadde den plassen. Dei aller fleste kom seg til topps og kunne tilfreds jogge nedatt på austsida og heimatt til garasjen.

Ver og føre: Vind frå aust, Så vidt +-grader. Føret var ok, årstida tatt i betraktning.

————————————

09.05.2020:
Å!!!! Endeleg er vi på plass igjen!!! Etter korona-nedstenging i 2 månadar kjende nok fleire på at ein hadde lyst å møtast og ta oppatt aktiviteten. Ja, faktisk møtte heile 20 stk. opp. Nokre «nye fjes» var det også då både Jens Ole Årdal og Reidar Eide æra oss med sitt frammøte. Her er namna på alle: Anders, Asbjørn, ErlingB, Erling Kjell, Gry, Jens-Ole, Johnny, KjellS, KjellN, Kjell Otto, Kjellaug, Leif, Magne, Osmund, Roald, ReidarE, Rune, Torje, Tor Magne og Aase-Britt.

Det europeiske veteranfriidretts-forbundet (EMA) hadde lagt opp til at «alle» veteranar skulle springe ein 5km i dag! Vi er lydige, så sånn vart det. Vi tok oss innover sørsida, og etter litt oppvarming starta vi ved gamle Gjesdal Skule. Vi sprang 3km før vi vende og avlutta i Hamarsvika. Torje tok som venta teten, men Jens-Ole hadde los og dei 2 kom inn omtrent likt. Tidene var rett under 20 min. Vidare var rekkefølgja med tider omtrent sånn: Osmund (21.20), Gry (21.50), Johnny (22.50), Kjell-Otto (23.12), Magne og Aase-Britt (23.32), KjellN (23.50). Deretter vart det verre å få med seg tidene, men stort sett alle fullførte.
Det er no snakk om at vi skal prøve oss på ein 10km og ein halvmaraton (!!) før sommarferien. Vi får sjå.

Ver og føre: Etter ein sur dag var det ganske bra då vi sprang. Medvind innover og motvind siste 2km. Temperatur ca. 5 grader.

—————————————
16.05.2020:
Etter nokre skikkelege sure dagar toppa det seg i dag med nesten 25cm nysnø. I det sure veret møtte 11 stk. opp til økta. Så kan vi ynskje velkommen ein ny «gubbe» i dag: Markvard Årset. Ein ung kar (21år) med bakgrunn frå alpin og fotball. Her er namna på alle: Johnny, Kjell Olav, Kjell Otto, KjellØ, Markvard, Roald, Rune, SveinÅ, Torje, Trond og Aase-Britt.

Med den sure vestavinden som var tok vi kursen ned i «låglandet» på sørsida av Jølstra. Her vart det sprunge 6x300m motbakkedrag + 2x300m på flatene tilbake. Markvard synte for å vere uten respekt for eldre folk, og la seg i tet. Det var han på dei 4 første, men hadde ein heil gjeng i hælane: Torje, KjellØ, Kjell Olav og etterkvart Trond. På 5. og 6. draget var Torje først. Så på flatene innatt vart det endringar då Johnny fekk start på langsprint-motoren og var først. På siste draget var det Kjell Olav som var først med Torje, KjellØ, Johnny og Markvard i hælane. Alle kom seg heilskinna gjennom økta og vel heim.

Ver og føre: Ca. +3 grader med tunge sluddbyger frå vest. Men, rett som det er lettar det opp. Får tru at dette er det siste vi ser av vinteren for denne gong.

—————————————-
23.05.2020:
Mai går mot slutten og våren er endeleg komen. På dagens trening var det 12 stk. på plass. Kjekt å sjå Henning Hellebust tilbake – for første gong i år. Her er namna:
Anders, Asbjørn, ErlingB, Erling-Kjell, Henning, Johnny, KjellN, KjellS, Leif, Roald, Rune og Siw.

Med sur vind langs vatnet tok vi turen ned til golfvegen. Her vart ei klassisk økt sprung: 6x2min intervall. (Pause 1,5min). Det gjekk høveleg føre seg og det var Johnny som tok teten på dei 2 første. Men, frå nr.3 og ut var det Henning som var først. KjellN hadde hand om 3.plassen, Leif nr.4 og Roald og Asbjørn deretter. Vi må innrømme at vi aldri har sprunge så seint på denne økta, då vi på 5.draget var rett forbi feristen. Ja, ja akkurat det kan vi gjere noko med.

Ver og føre: Friske vindkast frå alle kantar, men 14 grader gjorde at det var fint å drive på.

—————————————————-
30.05.2020:
Endeleg, og så fortent: Sommaren er komen! På ei strålande pinseaftan møtte 9 stk. til økta. Vi gledar oss over at Runar Berg var tilbake. Det er lenge sidan sist. Her er namna: Asbjørn, ErlingB, Henning, Johnny, KjellN, KjellS. Leif, Runar og Aase-Britt.

I dag gjennomførte vi det som kan kallast «tempo-intervall». Det betyr så pass stor fart at ein kjem over (syre)terskel. Det skjedde for fleire idag. Vi sprang 5x500m med 3 min pause. Det høyres enkelt ut, men denne økta er tøff nok. Johnny tok teten og der var han værande. Dvs. Henning var så vidt føre på nr.3 og følgde elles tett. Vidare fann vi KjellN, Leif og Asbjørn. Tidene i tet: 1.42-1.44-1.47-1.47-1.44. På siste draget sprang alle full distanse og tidene var omtrent sånn: Henning:1.46, KjellN:1.51, Leif:1.56, Aase-Britt og Asbjørn:2.00. KJellS: 2.11.

Ver og føre: Sol, vindstille og ca. 21 grader. Heilt fantastisk!

—————————————————
06.06.2020:
Å hei kor det svingar! 20 stk. møtte, og det sjølv om det var «trua» med testløp på 10km. Og her var fleire nye fjes å sjå: Eivind Øygard æra oss med eit besøk, og det var kjekt for fleire å slå han i samløp 🙂 . Hallvard Klakegg kom og det gjorde også Knut Skurtveit. Til slutt kom debutantane Jonny Lofnes, som i lag med Trude Rambøl var gangarar. Velkommen til alle! Her er namna: Anders, Asbjørn, Eivind, ErlingB, Erling Kjell, Hallvard, Henning, Gry, Johnny, Jonny, KJellS, Kjellaug, Kjell-Otto, Knut, Leif, Osmund, Roald, Torje, Trude og Aase-Britt.

Som sagt: vi skulle springe 10km i dag. Starten var ved gamle Gjesdal skule med vending inne under Klaua. Torje tok tidleg føringa og der var han med Hallvard og Henning. Det vart oppnådd fleire gode resultat. Eg vil trekke fram jentene og ikkje minst 83,5 åringen KjellS. Her er tidene: Torje(41.28), Hallvard(42.14), Henning(44.34), Osmund(46.13), Gry(46.48), Johnny(46.53), Kjell-Otto(48.28), Aase-Britt(48.43), Eivind(48.43), Asbjørn(51,13), Leif(51.28), Knut(56.33), Kjellaug(56.34), Roald,(58.10), KjellS(59.25), ErlingB(68.00), Anders(69.50).

Ver og føre: Det var berre perfekt. Ca. 16 grader, overskya og heilt vindstille.

**********************************************

22.08.2020:
Då var sommarferien 2020 over og vi var på plass til eit nytt semester 42 år etter at det som skulle bli Gubbetrimmen, starta. Då «senior-gjengen» var på sin årlege fjellhelg var frammøtet ikkje all verden. 10 stk. møtte: ErlingB, Gry, KjellN, Kjellaug, KnutS, Leif, Torje, Øystein og Aase-Britt.

Leif var sjefstrenar og tok gjengen med vestover der ein sprang 1min-intervallar rundt Golfvegen. Etter rapportane å dømme var Torje først heile vegen

—————————————
29.08.2020:
Frammøtet er som venta stigande. 14 var talet i dag, og sjølv om snittalderen på dagens gjeng er høg, vart økta gjennomført i god stil. Anders, Erling Kjell, Fredrik, Henning, Jan, KjellS, KjellØ, Kjellaug, Leif, Ola, Roald, Rune, Turid, og Aase-Britt.

I dag var det ei klassisk gubbeøkt med 6 motbakkedrag ved Flatabø og 2x300m innover Bakkeslåttene til slutt.

————————————-
05.09.2020:
Ny semester-rekord igjen: 15 stk. på plass i dag. Her er namna: Anders, Asbjørn, ErlingB, Erling Kjell, Fredrik, Henning, Jan, Johnny, KjellS, Leif, Ola, Roald, Rune, Torje og Aase-Britt.

Vi tok kursen vestover og nok ein gong var det Golfvegen som vart arena. Økta i dag var 3-3-2-2-1-1 min intervall. Pausar 2-2-2-2-1. Det vart fort ei tetgruppe med Torje, Henning, Jan og Fredrik. Førstnemnde var først i starten, medan sistnemnde var først på dei siste. Vidare såg vi at Aase-Britt held godt nivå og spring frå mange av karane. Så registrerer vi at det held på å danne seg ei ny gruppe: «Dei bakom dei dar bak.» 🙂 Det blir spennande å sjå kva som skjer på den fronten.

Ver og føre: Det regna som søren rett før økta, men akkurat då vi var ute, var det bra. Temperatur ca. 8-9 grader var likevel uvant.

—————————————-
12.09.2020:
Det dreg seg mot haust, og denne helga var skikkeleg «sur». I dag møtte 12 stk. derav ein som vi ikkje har sett her på lenge – Finn Årdal. Kjekt det! Her er alle: Anders, Asbjørn, ErlingB, Finn, Fredrik, Henning, Jan, Johnny, KjellS, Leif, Roald og Rune.

Vi trekte nedover langs Jølstra, og ved oppkøyring til Bjørklia sprang vi 350m bakkeintervall 5 gonger, og avslutta så med ein 500m og 350m flatt tilbake. Familien Sunde var suverène i motbakken. Jan først på dei 4 første som gjekk på ca. 1.35. Men, på siste draget smelte Fredrik til og vann på 1.29!. Vidare låg Henning på 3.plass, medan Johnny og Finn delte på 3. og 4.plassen. Men, då det skulle springast flatt snudde bildet: Langsprintaren Johnny var først på 500m, og på siste draget vart det dødt løp mellom Henning og Johnny.

Ver og føre: Det var som sagt ei sur helg, men (nesten) som vanleg var det forholdsvis ok når vi var ute. Ca. 8 grader, skya og regnbyger.

—————————————–
Det har vore dårleg med oppdatering av aktiviteten som har vore på ei stund. Men, her har vore god aktivitet i gjengen stort sett kvar helg. Den 19.sept. var vi i Lærdal og deltok på «Galdane Rundt», og dei som ikkje var der tok sin dont på eigen hand. 3.oktober var med med som arrangørar og deltakarar på «Trekktrasèen Opp». Utover dette har laurdagstreningane føregått med flott frammøte. Vi har også fått med oss nye «gubbar». Vi tenker her på Sofie Sunde og Simen Sunde. Muleg dei har vore med ein gong før, men det må stå si prøve.

—————————————-
17.10.2020:
I dag var det rekordframmøte så langt i haust då heile 21 stk. stilte opp. Ein ny «gubbe» i dag og: Lydia Årdal 16år og døtra til Finn som dermed har fått neste generasjon inn i gruppa. Her er namna: Alex, Anders, Asbjørn, Dag, ErlingB, Erling Kjell, Finn, Fredrik, Jan, Johnny, KjellN, Kjellaug, Leif, Lydia, Magne, Roald, Rune, Simen, Sofie og Aase-Britt. Av desse var 2 gangarar, resten jogga utover sørsida av Jølstra for økta som skulle gå føre seg der.

Før vi starta økta måtte vi markere at vi har fått ein ny norgesrekordhaldar i våre rekker: Sofie tok i haust den norske rekorden på 400m i 13-årsklassen. Tida er 59.15 (!). Vi er beæra.
I dag var økta ein gamal «klassikar»: 5 x 2min rundt Golfvegen. Med, denne gjengen i feltet låg det an til rekord og det vart det. Simen og Alex hadde teten heile vegen der Simen til slutt var best. Bak desse låg i starten Sofie, men etterkvart kom både Fredrik og Jan og til slutt Johnny opp. Elles var mange spreke og synte godt nivå.

Ver og føre: Haustens kjøligaste dag: 5 grader, men stort sett vindstille og opphald var det.

—————————————-
24.10.2020:
Nok ein gong var ein stor og flott gjeng på plass ved garasjen til Rune. 20 stk. let seg høyre, og faktum er at om alle som har vore med dei to siste gongene møter alle, er vi 30! 🙂 Her er namna: Anders, ErlingB, Fredrik, Gry, Heidi, Jan, Johnny, Jon Kristoffer, KjellN, Kjellaug, Knut, Leif, Magne, Magnus, Osmund, Roald, Rune, SveinÅ, Torje og Turid. Kjekt å sjå igjen Heidi etter lang tids fråvær.

Då det var siste laurdagen med dagslys under treninga vart golfvegen besøkt for siste gong i år. Her vart følgjande serie køyrt 1-2-3-2-1-1-1 min. Jon Kristoffer var skikkeleg sjef i dag og først heile vegen. I starten med stor luke – etterkvart var både Magnus og Torje nærmare. Det gjekk fort, og det ville vore nær rekordfart om han hadde gjort det same førre helg. Elles ligg Fredrik langt framme med «gamlekarane» Johnny, Jan og KjellN i hælane. Sjølv om feltet strekker seg, var så godt som alle med rundt heile vegen.
Etterpå var som vanleg «søjen» god før vi tok helga.

Ver og føre: Ca. 7 grader, vindstille og overskya. M.a.o. løpsver.

—————————————
31.10.2020:
Hausten største frammøte med 24 stk. på plass 🙂 Det er jammen flott! Her er dei heldige: Anders, Asbjørn, Dag, ErlingB, Erling Kjell, Fredrik, Gry, Heidi, Jan, Johnny, Jon Kristoffer, KjellN, KjellS, Kjellaug, Knut, Leif, Magne, Ola, Osmund, Roald, Rune, Siv, Torje og Turid. Før vi starta vart den nye flotte avkryssingslista avduka. Her har Rune laga ein snasen patent med innebygd lys, ikkje berre eit punkt, men fleire. Heretter blir faren for å krysse feil nær minimal. Stor takk til Rune!

Så skulle det trenast. Då sjefstrenaren hadde legg-trøbbel vart han med dei 4 andre gangarane. Dermed måtte Leif til pers som trenar. Han beordra gjengen innover sørsida og 5x500m intervallar der. Her var Jon-Kr som venta den raskaste. Han lå på tider rundt 1.33, det er bra! Nærmast var Torje. Vidare vil ein tru at enten Fredrik, Jan, KjellN eller Osmund opererte. Det var god austavind, så det vart vald ein «skånsom» variant med ein i motvind og resten med. Gangarane hadde ei fin runde via lysløypa, borkeløypa og Gjesdalen. Tilsaman 4,5 km. Dermed hadde alle fått sin dose.

Ver og føre: Utruleg fine temperaturar med 13-14 grader og fønvind. Vinden var sterke frå aust, men flott å vere ute.

—————————————
07.11.2020:
Då er november her, men i ei snill utgåve så langt. Nok ein gong kan vi rapportere om strålande frammøte: 21 stk! Det var desse: Asbjørn, Dag, ErlingB, Erling Kjell, Finn, Gry, Johnny, Jon Kristoffer, KjellN, Kjellaug, Kjell Olav, Leif, Magne, Magnus, Morten (Årset), Roald, Rune, Siv, Sofie, Torje og Turid.

Med unntak av dei 3 gangarane (Dag, Erling, Johnny og Turid) tok resten av gjengen, under leiing av Leif, kursen utover mot Bakkeslåttene. Her vart det sprunge ei ny økt (faktisk): Frå Hallvard Flatabø og ut til krysset mot Bjørkelia. Distansen er ca. 560m. 4 turar her fram og tilbake. Så eit 380m drag frå bru til bru østover. Til slutt 1 drag opp til pumpehuset (330m) og til slutt 350m oppatt til Jølvassbu Camping. Dei sprekaste ville ha meir og sprang nokre bakkedrag opp mot Ungdomsskulen. Det var Jon Kr. som var først heile vegen. Torje var som regel nr.2, men Sofie var oppe på minst eit av draga. Også Magnus og Kjell Olav var godt framme. Elles blir det rapportert om at fleire synte god form! Sjølv om det var mørkt gjekk det greit å springe, då det no er nyasfaltert.

Ver og føre: Ca. 9 grader, vindstille og opphaldsver. Håpar dette varer lenge!

——————————————
14.11.2020:
Etter to treningar med frammøte over 20, var vi i dag litt færre: 15 stk. Men du verden, dette er jo veldig bra det og. Her er dei heldige som fekk vere med: Dag, ErlingB, Erling Kjell, Gry, Johnny, Kjellaug, Knut, Leif, Magne, Osmund, Roald, Rune, Torje og Aase-Britt.

Sjefstrenaren var sånn nokolunde god igjen etter leggskaden og tok kommandoen. Dermed var ganggruppa redusert til Dag og Erling, og dei hadde nok ein fin tur. Etter ein oppvarmingsrunde ut til Bøafeltet vart det samling ved Jølvassbu Camping. Økta var bakkeløp opp til Øvrebø Hytter (ca. 350m). Dette var sprunge i 2 seriar à 5 drag. Godt vi hadde Torje på plass i dag, elles hadde det vorte langt for mange 🙂 Han var først, og det med god margin. Johnny hadde hand om 2.plassen med unntak av 3 av draga der Osmund var oppe. Men jentene Gry og Aase-Britt var «farleg» nær. Elles var Magne og Leif godt synleg i midtre del av feltet. Det vart ein solid dose for mange, men det har vi jo som kjent godt av.

Ver og føre: Kort og godt prima – for begge deler. Ca. 9 grader lett vind frå aust og overskya.

—————————————–
20.11.2020:
I dag var 2 gjengar i sving med laupar-trening i Vassenden-området: Det var «elite-gjengen» med Eivind Øygard som sjef, og så var det oss andre. I den første gjengen var iallefall 2 gubbar: Kjell Olav og Torje. I tillegg var dei 7-8 stk i tillegg. Den andre gjengen (oss) var desse: Asbjørn, Dag, ErlingB, Ering Kjell, Gry, Johnny, Kjellaug, Leif, Magne, Osmund, Roald, Rune og Aase-Britt. Som sist var Dag og Erling Kjell gangarar. Det blir 14 + «eliten».

Som sist var oppvarmingsrunden via Bøafeltet for så å spring motbakkar. I dag var det opp Årset-bakkane som var trasèen. Der har vi ein sugande motbakke på godt 350m. Denne vart sprungen 6 gonger. Det var Osmund som var først, og det på alle draga. Vidare rekkefølgje var stort sett sånn: Johnny, Kjell, Gry, Aase-Britt, Magne, Leif.. Som sagt – bakken er tung men alle kom seg greit i gjennom.

Ver og føre: Veret var heller ufyseleg, med regn og vind frå vest. Temperaturen var ca. 3 grader. Men, det er rart med det: Er ein først i gang er det greitt. Det var heldigvis ikkje glatt.

——————————————-
28.11.2020:
Det dreg seg mot jul, og sjølv om det er november presenterte Jølster seg frå si beste sida vermessig. Og før i haust godt bra frammøte. I dag var vi 16 som kryssa av. Her er namna: Asbjørn, Dag, ErlingB, Ering Kjell, Gry, Johnny, Jon Kristoffer (eliten), Kjellaug, KjellN, Leif, Osmund, Roald, Rune, Siv, Torje og Aase-Britt.

Ei klassisk økt i dag: 6 intervallar frå Bøafeltet og opp til gamle Jølster Hotell. Distansen er 490m og stig ca. 20 høgdemeter, så då er alle detaljar på plass. I gamle dagar sprang mange godt under 1.50, så det var godt å ha Torje her i dag slik at vi såg dei tala. Han var suverèn i tet på alle med desse tidene: 1.45.-1.45-1.44-1.42-1.43-1.45. Johnny hadde 2.plassen på dei 5 første, men det var god plass (40-50m) fram til Torje.. Den fylte Osmund på siste draget. Vidare bakover var KjellN og Osmund i følgje på dei 5 første. Elles er damene Gry og Aase-Britt godt med og låg på sånn 5.-6.plass.

Ver og føre: Nydeleg novemberver med 3 grader, lettskya og vindstille. Kjekt!

—————————————–
05.12.2020:
Vi går mot solsnu og i dag presenterte Jølster seg frå si finaste side vermessig. Det var «tett» med løparar i Vassenden-området. Vi var 14 stk. medan «ungdommane» rapporterte om heile 19 stk (!!!) på plass. Desse gubbane møtte: Asbjørn, Dag, ErlingB, Erling Kjell, Gry, Heidi, Johnny, Kjellaug, Magne, Osmund, Roald, Rune og Aase-Britt. Dag og ErlingK er endå gangarar, men varslar om «store ting» neste laurdag og juletentamen der.

Etter oppvarming ned til Einehojen med stigningsløp tilbake mot Jølstratunet var vi klar til denne økta: 2x1000m mot vest og 4x500m tilbake. Pausane var i underkant av 2 min. Osmund var kvass i dag og synte litt av sitt «gamle jeg». Drog til med 3.53 og 3.54 på dei 2 første. Johnny var 3-4 sek bak. På 500m tilbake var stillingen lik, med Johnny like i hælane, eller på sida. Tider: 1.58-2.09-2.02-2.09.
På første draget opplevde vi forresten noko nytt: Det var 3 damer på plass 3-4-5. plass (!). Sjefstrenaren bad karane der bak skjerpe seg, og det gjorde dei, så det vart litt meir blanda utover økta. Men damene byr på god motstand, og spesielt Aase-Britt er komen opp i ein ny divisjon. Etter å ha fått pusten igjen var det roleg jogg tilbake med innlagt 4x60m på kunstgrasbana. Ei god økt!

Ver og føre: Lettskya, tørt og vindstille. Det var litt kjøleg – sånn omtrent 3-4 minus.

——————————————–
12.12.2020:
Nok ein strålande dag vermessig og i dag var frammøtet også supert med heile 18 stk. på plass. Desse var alle løparar i dag: Anders, Asbjørn, Dag, Erling Kjell, Fredrik, Gry, Heidi, Jan, Johnny, KjellN, KJellS, Kjellaug, Magne, Osmund, Roald, Rune og Aase-Britt.

Ei klassisk økt før jul: «Juletentamen». Det betyr 20x200m intervall med ca. 45 sek. pause. Ei solid økt m.a.o. Vi fann oss ein ny areana i dag. Det var på den nye gangvegen mellom skulane. Her var det 2 strekar i vegen som vi trur er nøyaktig 200m i mellom. Det er nesten flatt, men det stig litt når vi spring vestover. Fredrik var først på alle, men var hardt pressa av Johnny og Jan. Vidare låg ofte Osmund og KjellN før første dame, Gry. Kjekt å sjå at gangarane Erling og Dag i dag var i løp, og Erling var sanneleg først på siste draget (!). Men det skal seiast at han hadde ein anna startstrek enn dei andre. Etter denne dosen var alle letta både sånn og sånn, og vi kan sjå jula lyst i møte!

Ver og føre: For oss som likar løp kan vi ikkje få det betre. Ca. 0 grader, vindstille og klårver. Berre lekkert!

Comments are closed.