Mølletest

Erling har igjen synt grundar-takter. Mølletesten er vorte ein slager…Berre sjå:

40 Responses to “Mølletest”

  1. Johnny sier:

    Godt tiltak av Erling. Han «truar» med mølletest 2 gonger for året framover, så dette vert det meir av. Resultata vert publisert når alle har testa. Vi ventar i spenning! Lukke til alle.

    For å ha det klart: Max-fart på mølla er 16km/t = 3.45pr.km. Dvs. at det lengste nokon kan springe på 10min. er 2700m.

  2. Erling sier:

    Kanonene på rekke og rad. Anders er trua bakfrå. Jonny framleis 470 m. framfor Anders.Anders 20 m. framfor Nilsvegen sine favorittar Rune og Roald som delte same tempo, desse er 160 m. framfor Dag. Hedda den nye stjerna på testen er snart klar til pulje to dar bak. Det lukta nesten svidd svette i kveld. Velkomen til neste testarar

  3. Dag sier:

    Dette kan eg tilrå på det varmaste. Det er ei øving der tilstanden blir synleggjort veldig tydelig, så her er det litt å ta tak i. Så vidt eg klarte å kreke meg heim i går kveld. Eg kvir meg allereie til haustutgåva – – –

  4. Erling sier:

    Dag du kan framleis heve blikket, du er best i Langhogane. Etter mykje svette kava eg meg inn på 10 min.Eg var då 100 m. etter deg. Men framleis er kanoner på veg inn i kjellaren, til eit oppheta møte med mølla. Velkommen. tlf 57727273.

  5. Johnny sier:

    Det er fredagskvelden. Eg sit her i kjellarstova med god musikk og god drikke. I høve den pågåande mølletesten har eg laga eit lite skjema som syner dei tørre tal om det vi held på med…..

    Tala syner: Km/t – Tid pr. km – Distanse på 10min.
    10 6.00 1700m
    11 5.28 1860m
    12 5.00 2000m
    13 4.40 2140m
    14 4.20 2380m
    15 4.00 2500m
    16 3.45 2670m

    Kven «spring i frå» mølla – når må Erling kjøpe mølle som går fortare?

  6. Dag sier:

    Kor sakte kan den gå?

  7. Anders sier:

    Etter min reknemåte får vi dette resultatet på 10 min. innsats, om vi rundar av til nærmaste heile ti meter:

    10 km/t => 1670 m
    11 km/t => 1830 m
    12 km/t => 2000 m ..seddu..
    13 km/t => 2170 m
    14 km/t => 2330 m
    15 km/t => 2500 m – » –
    16 km/t => 2670 m – » –

    Nett so da e so nøye då…

    Til Dag: Eg erfarte at mølla kunne gå så seint at den stogga….

  8. Magne sier:

    Då formen er stigande ser eg det som ein fordel å ta mølletesten som siste mann (gubbe) har då oversikt over kor fort eg må springe for å bli best. Så var det dette med teori og praksis då!!

    Erling: sportsdrikk som er laga av malt kløyvd på mølle kan det passe etter økta?

  9. Roald sier:

    Skal Magne få bruke sportsdrykk må alle tidlegare testar slettast, og alle må få tilgang på den drykken som har best vikning Var foresten UTE PÅ LANDEVEGEN og jogga i kveld og dar trefte eg sjølvaste sjefstrenaren E da andre so trena ute ?

  10. Anders sier:

    Kan ikkje skjøne at lokalt dop har mykje vinst å ta ut på mølla. Det er vanskeleg nok å halde balansen. Men elles: Så har eg og jogga i vegå på dagtid i dag 7.mars – mitte på daja dessmeir. Det var uvant.

  11. Johnny sier:

    Dermed er Asbjørn Langhogane sin beste mølle-løpar. Han er no oppe på 2.plass.

    Til Magne: Distansane vi har oppnådd er forhåpentleg hemmeleg endå, sjølv om det nok går å etterrøke. Vi er sikkert bestikkelege….. kanksje sportsdrykken med kornøl-smak får fram tala??

  12. Kjell Navelsaker sier:

    Hei kara
    Forstår det slik at det går fort der nede.
    Eg ligg i hardtrening på mølla her oppe i Tjeldsundet i Nordland, etter det eg forstår så er det bra at eg har ei veke igjen å trene før eg kjem nedover på perm.
    Kjem på treninga neste laurdag – det er vel tørr asfalt og vår i Jølster. Her er det knallvær men snødekke på vegen, så mølla er god å ha.

  13. Erling sier:

    Dette høyrest godt ut,eg blir tørr i munnen når eg ser min eigen rekord berre kjem lenger og lenger bak.Så om dette er skikkeleg male, så kan eg teste det. Før det er skikkeleg testa kan eg ikkje sjå at det blir sett inn i som noko slag treningsmiddel. De får halde på med tran endå ei stund.

  14. Erling sier:

    Denne veka kan alt skje, vil Ola ellerTurid ta topplasering bak. Vil veslebroren til Jonny ha topplaseringa framme.Vil toppane på midtfeltet slå sprekker. Fylg med på innspurten.

  15. turid sier:

    Hei, Erling!
    Det blir nok ei stund til du får endelig svar på kor kjempegod du er! Fortsatt dårlige treningstilhøve for meg – innetrim og skiaktivitet. Prøvde en bitteliten joggetur søndag morgen, men følte meg ikke i testform!
    Så jeg tror jeg drøyer`n litt!!
    Er imponert over mot og innsats til alle ferdigtesta.Dere er gode!!!

  16. Johnny sier:

    Imponerande av «brorsan». God trening sidan nyttår syner resultat, og det lovar godt for superveteranlaget til stafettsesongen.

    No er eg spent på kva resten av gjengen klarar. Erling du har vel køyreplanen klar? Her er mange spenningsmoment: Vert Ola sjef «dar bak»? Kjem Reidar inn føre gjengen «i midten». Kva med vår eldstemann? Kva med besta vår? Og ikkje minst, kva med alle dei andre??

    Følg med i neste episode!

  17. Roald sier:

    Da va no voldsomt so Magnen slo til, no e altso ikkje Joknnyen best av Solheimsnesane ! Men kor tid vert mølletesten offentleg ? no når Vallaraporten er kjend kan vel mølletesten og offentlegjerast

  18. Kommentar frå admin: Har flytta dette innlegget frå Erling inn hit.

    Stor hending i garasja.Magne har no sigla opp som leiar av mølletesten. Skikkeleg løpssteg overstått lungebetennelse,og kanonform har forandra einarplassen. Magne leiar no 10 m framfor Jonny.Magne syntest det var høgtideleg å starte, men hadde same synspunkta som de andre at å halde eit hogt tempo var vanskeleg gjennom 10 min,eg ligg no810 m etter leiar. Gratulerer så langt.

  19. Kommentar frå admin: Har flytta også dette innlegget frå Erling inn hit.

    Nytt kanonløp. Langhogane sin redningsmann Asbjørn i eit driv som gjorde at no leiar Jonny berre med 380m på neste som er Asbjørn som er 80m føre Anders. Løparen i kveld kunne fortelle at han trudde han hadde framkalla influensa,medan han heiv etter pusten etterpå, då er det sterke saker.

  20. Erling sier:

    Sørsida opp på topplasseringa. Kjell N. har fått lov til å ta testen i nordnorge. Eg har då trekt frå 5.m på grunn av at ag reknar med rotasjonen på jorda der er heilt i utakt med her. han leiar likevel med 120m. på Magne ca 900m framfor meg. gratulerer så mykje. Det er no berre Hjelbrekkefeltet som manglar inspirasjonen til testing.

  21. Anders sier:

    Vedk. mølletest. Tykkjer det er tungt å stå med ansvaret innja i Bjørsetodden. (Her lyte noke gjerast.)

  22. Erling sier:

    Suksesstider på nytt.Innafor bjørsetodden kjem to andreplassar.Åsmund ligg 100 m etter Kjell 20 m framfor Magne.Ikkjegubben er ein superløpar,der mølla mi dei siste sekunda gjekk for seint. Den andre andreplassen er Svein.Han ligg 50m framfor meg, altså andre plass bakfrå.Han synte den beste steierevna hittil, med pusting på toppnivå, så deg vil vi ta vare på dar bak. Begge løparane syntes dei hadde hatt ein stor kveld. Så no Turid ikkje bli for god før du kjem.

  23. Anders sier:

    Bra, Åsmund!!
    .. eller som ein ekte årdøling ville sagt det: Enorrrmt potensiale!
    Mølletesten viser og at vi har bekymra oss unødig for kapasiteten på veg-
    traséen på Stampesletta. Jamn fin spreiing i feltet gjer vegutviding uaktuelt. Idyllen på Sør-sida kan bestå.

  24. Johnny sier:

    Ja, dette var veldig sterkt av Åsmund.
    Dermed er eg ute av pallen…. Det er no både ilt og godt… Reknar med at også Ivar Andrè vil vere med «dar framme», kanskje går han heilt i tet?

    Eg vil på pallein igjen og lovar å bite frå meg på neste test. Det blir vel 1000m ute.

  25. Svein Arne sier:

    Dette var fæle greier, men òg godt. Dei siste tre min. svimla det nesten for meg og det vart mykje stønning. Neste gong må du Erling ha spypose liggande klar. Angrar på at eg sprang så hardt, for eg kan jo ikkje gjere det dårlegare neste gong!!

  26. Aasmund sier:

    Det var vanskeleg å berekne kor fort eg skulle springe. Eg sprang litt for seint i starten. Det var kjekkt å prøve. Eg er spent på om eg har framgang til hausten.

  27. Dag sier:

    Her er det berre ein ting å seie: Jøje meg!

  28. Erling sier:

    r safgtat dettte var realistisk.

  29. Anders sier:

    Ja-ja, Erling. Du har kjøpt deg vin til påskeferien, ser eg………

  30. Johnny sier:

    Eg trudde vi hadde fått oss eit eige språk (stammespråk heiter det vel), men det er klart at god vin kan få både tunga og fingrane til å krullje seg….

  31. turid sier:

    No ser eg at det er dop som skal til for å komme i mølleform, så no gjer eg eit tappert forsøk her med påskevin, så Erling: Her kjem eg snart!! Gratulerer med ny soneson, vakkert barn! Nå blir du vel ennå kvassare på mølla. tenkjer eg!
    God på ske til alle, med mykje trim på bein og ski!!

  32. Roald sier:

    Men Turid då , da e no vel dotteson ! ja, ja den vinen, men GRATULERER Erling

  33. Anders sier:

    Erling, skjønar no kvar tankane dine var på forrige innlegg.
    Gratulerer så mykje med ny statusheving!
    Det blir vel ekstra innsats i Golfvegen i ettermiddag….

  34. Erling sier:

    Eg er mållaus, tre supertider på ein kveld. TURID leiar no dameplassen.I dar bak er ho ca 100m bak Erling. Eg har prøvt meg på yngre krefter for å teste oss mot neste generasjon. Eg har då to kandidatar som kanskje vert med i vår eksklusive klubb om ei stund. Gaute Grønfur ligg 30 m føre Asbjørn og 110 m føre Anders. Han var oppløfta og glad for å bevise sin styrke over lærarane på grunnskulen. Arne Håheim nybakt far og sprinter som eg, ligg 20 m framfor Anders. Eg ventar dei siste til testing med det første. I alle fall, vi fylgjer med,neste test skal syne både kondis og viljestyrke.

  35. Johnny sier:

    Ei av sakene på kommande årsmøte må vere å legge fram den endelege resultatlista av vårens mølletest, men tilhøyrande premiering. Du Erling får tenke ut noko lurt her….

  36. turid sier:

    Hei, på 2. påskedag!
    Som dere ser har jeg nå gjennomført testen; ja, Svein Arne, det var fæle greier!
    Men jeg leder nå dameklassen, da!!
    Har hatt bra med skiaktivitet oppover og nedover i påska, ved siden av nattevaktshelg, så jeg er fornøyd med innsatsen. Fikk også med meg ei god økt på Flatabø lørdag. Føler at formen er på veg…

  37. Johnny sier:

    Etter at Erling på årsmøtet, så glimrande, offentleggjorde resultata av vårens mølletest, tek eg meg den friheit å legge ut resultata:
    Kjell 2690m
    Åsmund 2560m
    Magne 2540m
    Johnny 2530m
    Asbjørn 2140m
    Anders 2060m
    Rune 2040m
    Roald 2040m
    Dag 1880m
    Svein Arne 1820m
    Erling 1770m
    Turid 1660m

    Utanfor konkurranse-klassen (Gubbe-aspirantar):
    Gaute G. 2170m
    Arne H. 2080m

    Vi håpar vi vert kalla innatt i (tortur)kammeret ved eit seinare høve….

  38. Erling sier:

    Odvin spurte på årsmøtet kva som var vitsen med testing på mølle. Det vart ikkje konkludert med faktaforklaring. Den kjem no. Dette er det ein på fagspråket kallar for tylefakter, vi hadde mange tylefakter før, og vi vaks på det.Dei neste testane vil då syne om ein har vore latsabb eller pågåande med trening. Ein kan etter kvart rekne med utmerkingar som feks møllarguten 2007. Bloggen tek mot andre forklaringar og type utmerkingar.

  39. Dag sier:

    Gode ord igjen frå Erling. Det er ikkje tvil om at ein veks på tylefakter. Eg foreslår at vi prøvar å definere ein tylefaktor, som skal vere eit mål på kor mykje ein kan rekne med å forbetre seg mellom to testar på mølla. Elles er eg i tvil om kven som er nærast tittelen «møllarguten 2007». Er det ein av dei som har vore på mølla, eller er det den einaste som kan spele fele? Han har for øvrig ikkje testa seg, og bra er det, for han ville ha ei stor føremun, som møllargut i dobbel forstand.

  40. Johnny sier:

    Jau, eg ser det får føre seg her…. Foreslår at «møllarguten» må bli den som har størst framgang i høve til 1. forsøk. Ser at vi har ei utfordring her: Går mølla fort nok? Ser at problemet er akutt for Kjell N….. Han sprenger snart heile greia…