Veteran-NM 2010 i Florø.

Det har vore sagt at gubbetrimmarane er konkurranse-sky, at vi likar oss best litt vekkgøymd i tussmørket….   Vi har heiderlege unntak, men dei fleste av oss konkurrerer lite.  2010 kan bli eit år der slike påstandar vert lagde «døde og maktesløse»…..  For kva skjedde på styremøtet forrige laurdag?  Jau, etter ein frisk og god debatt, melde likegodt Roald seg, på strak arm, på 800m i klasse 60-64år på sommarens Veteran-NM!!!   Sverre har også meir eller mindre stilt sin kropp til disposisjon for dette stemnet.  Det er lenge igjen til Aug 2010, men skal vi vere med då, er det meir enn påmeldinga som må vere på plass… Det skal trenast også…

Som før sagt, dette er ikkje «skummelt» – alle vi kan vere med utan å skjemmast!  Tek DU utfordringa, og satsar på å vere med i Florø neste år?  Køyr debatt!

9 Responses to “Veteran-NM 2010 i Florø.”

  1. Roald sier:

    Eg må ha vore høgt oppe på styremøte ,men inn til vidare står eg ved det. Økta igår viste vel at eine foten ikkje vil vere med, på siste draget var eg desidert sist, men da en no lenge til august. med noken skigang turar i bjørkelia vert nok hofta betre. Det er ikkje berre sverre som er nesten klar for Florø : Erling og på 100m ! Men er skigang i Bjørkelia bra for sprint ? til orientering Varmestova torsdag kl 19,15

  2. ivar sier:

    Hei!Ja, eg må nok under tvil INNSJÅ at eg er veteran og tar utfordringa! D som vert aktuelt er 3000 eller 5000m.Håpar å få trent nok med raske intervallar for så å stille i toppform.
    Eg vil tru at både ski- og stavgang er bra for sprint og for oss meir uthaldande også.Har sjølv byrja med stavgang og med god fart og steglengde er d faktisk hardt nok..og større utfordring med «sprettande» stavgang.

  3. Erling sier:

    dersom eg kjem på pallen i nm har skitreninga vore det rette. ein må berre vente å sjå, det er mange store kanoner som har trena heilt riktig ,men likevel tapt

  4. Johnny sier:

    Dette har eg tru på…. Om Erling kjem på pallen i Florø må alle over på motbakkegange i Bjørkelia til neste år. Eg startar oppkøyringa til Florø 1.januar.

    Elles så tenker eg at vi må få med dei gamle kastarane her på Jølster.. (Som ein veit varer kastarar lenger enn løparar) Eg nemner: Bjarne Håland, Rolf Håland, Hallvard Flatabø, Arild Bruflot, Roald Eikås. Eg skal verve dei 2 siste om du Roald vervar dei 2 første….

  5. sverre sier:

    Ja eg og Erling er klar for 100m i allefall 80.
    Eg og Erling har snakka mykje om piggsko, ikkje piggsko. Liggande start, ståande start. Vi er litt usikre på om vi i det heile kjem oss opp om vi vel liggande start. men det må vel, som du Johnny er inne på, trenast. Har vi nokon i nær krets som kan trene start. Trur det er her vi kan hente tideler.

  6. Johnny sier:

    Det er ikkje krav om liggande start i våre klassar på Vet-NM. Eg hadde sjølv ståande start på årets 400m (den einaste i feltet). Klart vi kan drive starttrening, eg kan litt (sikkert nok), men eg trur framleis her er mest å hente på dei neste 100 meterane…..

  7. Magne sier:

    Eg trur det er mest tideler å hente på liggande målgang, så er det enklare å få til.

  8. sverre sier:

    Eg er svært glad for at du Johnny har litt kunnskap om start. Eg trur det ligg mykje å hente dar. Er litt usikker på kva du Magne meinar med liggande målgang. Vi over 60 skal være forsiktig med å kaste oss for mykje framover i det vi klipper målsnora. Dette har eg ikkje diskutert med Erling.

  9. Dag sier:

    Dette er svært interressant. Eg har aldri før reflektert over fenomenet «liggande målgang», men skjønar etterkvart at dette kan ha noke føre seg.

    Etter svært gammal målestokk gjeld regelen om at «du kan ikkje vinne utan å delta», men no er eg ikkje sikker lenger. Kan det tenkjast at du kan vinne NM-gull berre ved å vere påmeld, og så kaste deg liggande over målstreken i neste sekund? Her treng vi sjefstrenaren sitt standpunkt før vi kastar oss ut i for hard trening! Det verste må vere å melde seg på før ein er sikker på å vinne!

    Motto:»Kvifor trene når du vinn liggande målgang uansett?»

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.